Transturist Tuzla

Dioničko društvo „TRANSTURIST“ Tuzla je osnovano daleke 1947. godine, pod nazivom „DARS“, u gradu Tuzla koja predstavlja administrativno središte sjeveroistočnog dijela Bosne i Hercegovine.

Osnovna djelatnost Društva je prijevoz putnika u međugradskom linijskom prijevozu, kako u unutarnjem u Bosni i Hercegovini tako i u međunarodnom prijevozu.  Osim prijevoza u linijskom vrši i vanlinijske prijevoze putnika u svrhu turističkih putovanja, ekskurzija, ljetovanja, zimovanja kao i ugovorenog prijevoza.  

Turistička agencija „Transturist“ koja djeluje u sastavu Društva je najveća turistička – putnička agencija na području Tuzlanskog kantona i jedna od najvećih u Bosni Hercegovini. Uspješno organizuje turistička putovanja, ljetovanja, zimovanja i ekskurzije na području cijele Europe i šire.

U sastavu društva je i Servis za održavanje i popravku privrednih vozila ( autobusa i kamiona ), sa izuzetno kvalitetnim timom majstora specijalista koji se brinu o ispravnosti vozila Društva, a pružaju usluge i drugim prijevoznicima.

Međugradska autobusna stanica Tuzla je u vlasništvu društva „TRANSTURIST“ d.d. Tuzla i od 1970. godine pruža usluge otpreme i prijema putnika i vozila u međugradskom linijskom prijevozu, koji odlaze i dolaze u Tuzlu. Velika rekonstrukcija i modernizacija objekta Autobusne stanice je završena u aprilu 2017. godine i danas je to najljepša i najfunkcionalnija autobusna stanica u Bosni Hercegovini pa i šire.

Trenutno je u „TRANSTURIST“ d.d. Tuzla uposleno 115 radnika koji u svom radu koriste 50 autobusa visoke turističke klase, marke MAN i NEOPLAN, namijenjenih za najduža putovanja, posjeduje objekat Turističke agencije smještene u samom centru grada Tuzla i agencije u nekoliko gradova sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, Međugradsku autobusnu stanicu Tuzla u najužem dijelu grada Tuzla i halu za održavanje vozila sa 1300 m2 natkrivenog prostora i 5000 m2 parking prostora.

TRANSTURIST d.d. Tuzla svakodnevno prati potrebe putnika i klijenata, te svoje poslovanje i način rada prilagođava tim zahtjevima uz primjenu najsuvremenijih tehnologija u  cilju ostvarenja „BUS“ – Brzog, Udobnog i Sigurnog prijevoza, te pruža mogućnost on-line rezervacija mjesta, kupovine voznih karata i obezbjeđenje brze i tačne informacija putem Call centra.

Više o Transturistu možete saznati ovdje.

Scroll to Top