Транстурист Тузла

Дионичко друштво „ТРАНСТУРИСТ“ Тузла је основано далеке 1947. године, под називом „ДАРС“, у граду Тузла, који представља административно средиште северноисточног дела Босне и Херцеговине.

Основна делатност Друштва је превоз путника у међуградском линијском превозу, како у унутрашњем у Босни и Херцеговини, тако и у међународном превозу. Осим превоза у линијском, врши и ванлинијске превозе путника у сврху туристичких путовања, екскурзија, летовања, зимовања као и уговореног превоза.

Туристичка агенција „Транстурист“, која делује у саставу Друштва је највећа туристичко-путничка агенција на подручују Тузланског кантона и једна од највећих у Босни и Херцеговини. Успешно организује туристичка путовања, летовања, зимовања и екскурзије на подручју целе Европе и шире.

У саставу Друштва је и Сервис за одржавање и поправку привредних возила (аутобуса и камиона), са изузетно квалитетним тимом мајстора специјалиста који се брину о исправности возила Друштва, а пружају услуге и другим превозницима.

Међуградска аутобуска станица Тузла је у власништву друштва „ТРАНСТУРИСТ“ д.д. Тузла, и од 1970. године пружа услуге отпреме и пријема путника и возила у међуградском линијском превозу, који одлазе и долазе у Тузлу. Велика реконструкција и модернизација објекта Аутобуске станице је завршена у априлу 2017. године и данас је то најлепша и најфункционалнија аутобуска станица у Босни и Херцеговини, па и шире.

Тренутно је у „ТРАНСТУРИСТ“ д.д. Тузла запослено 115 радника који у свом раду користе 50 аутобуса високе туристичке класе, марке MAN и NEOPLAN, намењених за најдужа путовања, поседује објекат Туристичке агенције смештене у самом центру града Тузла и агенције у неколико градова северноисточне Босне и Херцеговине, међуградску аутобуску станицу Тузла у најужем делу града Тузла и халу за одржавање возила са 1300 m2 наткривеног простора и 5000 m2 паркинг простора.

„ТРАНСТУРИСТ“ д.д. Тузла свакодневно прати потребе путника и клијената, те своје пословање и начин рада прилагођава тим захтевима уз примену најсавременијих технологија у циљу остварења „БУС“ – Брзог, Удобног и Сигурног превоза, те пружа могућност електронских резервација места, куповину возних карата и даје тачне информације путем кол-центра.

Више о „ТРАНТУРИСТ“ д.д. Тузла можете сазнати овде.

Scroll to Top